Kolfvereniging Ridder Sint Joris (RSJ) sinds 1925 

We zijn één vereniging met vier speelavonden op maandag- dinsdag- woensdag- en donderdagavond voor dames én heren. De kolfsport is een sport waarbij inzicht, concentratie en een competitieve houding drijfveer zijn. 

Voor diegene die de sport nog niet kennen, hieronder een korte uitleg:

De kolfsport is een competitieve sport waarbij zowel fysieke als mentale inspanning verwacht word. Het doel van de sport is zoveel mogelijk punten te behalen. Met behulp van een zogenaamde hockeystick; de kliek, probeert de speler een bal van de ene paal naar de andere paal te spelen. Deze palen staan in een overdekte baan van 17,5 bij 5 m.

Het spelen levert buiten de fysieke en mentale inspanning zeker ook ontspanning op, want naast de inspanning is gezelligheid tussen de spelers onderling buiten de baan erg waardevol tijdens deze sport. 

De kolfsport is een individuele sport; iedere speler speelt voor zijn eigen punten. Een partij wordt over het algemeen gespeeld door 3 personen. 

Elke speelavond (van plm.19 tot 23 uur) worden er partijen gespeeld. Het is dus niet zo dat er zoals bij veel sporten doordeweeks getraind word en in het weekend de wedstrijden plaatsvinden. Bij de kolfsport word er elke speelavond competitief gespeeld. Dit zorgt voor een goede motivatie elke week, maar verplicht je tot niets wanneer je een avond niet kunt komen. Je kunt je eigen speelfrequentie bepalen. 

Omdat de sport landelijk gespeeld word, worden er regelmatig toernooien gespeeld. Ook onderling worden binnen de vereniging toernooien georganiseerd. Deze wedstrijden vinden vaak plaats buiten de normale speelavonden. Deelname van deze toernooien is geheel vrijblijvend.

Als deze sport, waarbij zowel inspanning als ontspanning samenkomen, je interesse hebben gewekt, kom dan met een ‘nieuwe groep beginners’  kennismaken met de sport. We geven je gratis 5 lessen. Spelmateriaal is aanwezig en verdere uitleg van het spel word ter plaatse verteld. 

Kom gewoon, want iedereen die komt is nieuw en iedereen die komt is geïnteresseerd, met andere woorden genoeg ingrediënten voor een geslaagde avond!!

opgave en info:    T 06-28993108 Ina  T 0229-551875 Tine   

                               M kolfver.rsjberkhout@hotmail.nl

PS. kennismaken met onze sport is ook mogelijk op afspraak met een groep vrienden, collega’s of familie.